מטופל סיעודי עלול לסבול מתת תזונה וחשוב לעקוב אחר הרגלי האכילה ולקבל ייעוץ מקצועי כדי למנוע את הדרדרות המצב. כשאדם מגיע למצב סיעודי יש לכך השלכות רבות. חלק מן הקשיים הנוצרים בעקבות המצב החדש גלויים לעין, כמו קושי התניידות או קושי בדיבור, ואז ניתן להתאים פתרון, אך יש קשיים אחרים שלא תמיד נמצאים במודעות שלנו וחשוב להיות ערניים אליהם לפני שהם יובילו להידרדרות במצב. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא מצב של תזונה לחולים סיעודיים, אשר יכולים להגיע למצב של חוסר בוויטמינים ומינרליים חיוניים למערכות השונות בגוף.
במקרים רבים חולים סיעודיים אינם צלולים בדעתם ולכן הם אינם מודעים לכך שהם לא אוכלים בצורה מסודרת או מלאה ומי שמטפל בהם מתרכז בעיקר בפעולות טכניות ואז קל לפספס את הבעיה עד שהמצב כבר חמור או שמבחינים באיבוד משקל ובעיות אחרות. נקודה נוספת היא שרבים מהחולים הסיעודיים מתביישים להביע קושי ולכן הם לא יציינו שהם רעבים או שאין להם תיאבון. מקרה נוסף שיכול להיות בעייתי הוא כשיש מספר מטפלים לאותו אדם, וכל מטפל מגיע בשעות אחרות או מטפל בתחום אחר. אם אין תקשורת בין המטפלים קל לפספס את בעיית האכילה ולכן חשוב מאד שמטופל סיעודי ישהה במקום כמו בית אבות סיעודי, שידע לתת מעטפת לכלל הטיפולים הנדרשים.
יש גורמים רבים היכולים להוביל לחוסר של וויטמינים ומינרליים אצל חולים סיעודיים, ואלו חלק מהם:
כאשר החולה הסיעודי מלווה על ידי מטפל קבוע או מתגורר בבית אבות סיעודי, יש לוודא שהוא מבקר אצל תזונאית מוסמכת, שהתאימה לו תפריט. כמו כן, יש לעקוב אחר הארוחות שהוא מקבל והאם הן כוללות את המלצות התזונאית. במקביל, מומלץ לברר אילו תוספי מזון נדרשים כדי להשלים את החסר. לבירור אודות הזכאות למטפל סיעודי אפשר לפנות לחברת מ.ס.ד המספקת מגוון שירותי סיעוד. אם החולה הסיעודי מתגורר בבית אבות, חשוב לברר שהמקום ערוך מבחינה מקצועית ורפואית לטפל במצבים סיעודיים כולל מניעת תת תזונה.
בתי האבות של קבוצת מרגוע משקיעים בהון האנושי העובד עם הקשישים, כולל העסקת צוות פרא-רפואי שייתן מענה להיבטים השונים של הגיל השלישי ובכלל זה רופא, אחות ותזונאית. המטרה היא להעניק את הטיפול הטוב ביותר לדיירים, גם עבור אלו הנמצאים במצב סיעודי וזקוקים לעזרה צמודה ותומכת באינטנסיביות גבוהה.