ברוכים הבאים לפורום עובדים זרים באתר מ.ס.ד שירותי סיעוד בדף זה תוכלו לקרוא שאלות נפוצות בנושא העסקת עובדים זרים חובות של המעסיק כלפי העובד הזר וכדו’ כמו כן ניתן להעלות שאלות חדשות והמומחים של מ.ס.ד יענו לכם.
תשלום לעובדים זרים התשובה היא לא. אין עובדים זרים שזכאים ליותר ימי חג בתשלום (למרות השמועה על כך שהעובדים הפיליפיניים זכאים ל-14 ימי חג בתשלום). כל העובדים הזרים זכאים לתשלום על 9 ימי חג בשנה
אם העובדת בחרה לעבוד ביום זה וקבלה תשלום רגיל במסגרת התשלום החודשי האם אני צריכה להשלים את ההפרש בין 100% ששילמתי ל 150% או שאני צריכה להוסיף למשכורת החודשית שלה עוד 150%
שלום רב מי משלם למטפלת עו”ז שהאריכה שהותה בשבוע לאחר שהמטופלת נפטרה ונשארה בימי השבעה? האם התשלום שהיא מקבלת הוא מהביטוח הלאומי דרך חברת הסיעוד או באופן פרטי מהמשפחה? בתודה רבקה 0547977622
שלום לכולם, אני מעסיקה עובדת זרה מקסימה שמטפלת בחמותי באופן זמני, כי המטפלת הקובועה שלה יצאה לחופשת מולדת. המטפלת המחליפה מתפנה ב- 29.09.16 ואני עוזרת לה למצוא עבודה קבועה. אם מישהו זקוק למטפלת עבור ההורים, אפשר לפנות אלי 050-7170533 כל יום החל משעה 13:00. המטפלת דוברת רוסית, רומנית וקצת עברית. היא מאוד נחמדה, אחראית ומסורה לעבודה.
המוסד לביטוח לאומי נותן זכאות לחוק סיעוד לאדם המגיש תביעה לחוק סיעוד ועומד ב5 קריטריונים: 1. גיל: גברים 67, נשים 62 2. בעל אזרחות ישראלית וגר בקהילה (בבית או בדיור מוגן). אדם המתגורר בבית אבות לרוב לא יהיה זכאי לחוק סיעוד אלא אם הוא נמצא במחלקת תשושים. 3. עומד בסף ההכנסות: מצב משפחתי סכום ההכנסה זכאות לגמלה יחיד עד 9,906 ש”ח גמלה מלאה יחיד מ- 9,906 ש”ח עד 14,859 ש”ח גמלה מופחתת ב-50% יחיד מעל 14,859 ש”ח אין זכאות לגמלה זוג עד 14,859 ש”ח גמלה מלאה זוג מ- 14,859 ש”ח עד 22,289 ש”ח גמלה מופחתת ב-50% זוג מעל 22,289 ש”ח אין זכאות לגמלה
4. לא מקבל קצבת שירותים מיוחדים או נכות כללית. 5. נמצא זכאי על סמך מבחן תלות הנערך על ידי נציג של המוסד לביטוח לאומי. לאחר קבלת אישור על זכאות לשעות של חוק סיעוד, פונים לחברת הסיעוד על מנת לממש את הזכאות ולקבל את השירות של המטפלת.
: המטפלת מספקת שירות של טיפול בבית הקשיש הכולל: 1. טיפול אישי והשגחה – הטיפול האישי נועד לעזור לקשיש בביצוע הפעולות היומיומית הבאות, לפי הצורך: הלבשה; אכילה; רחצה; טיפול בהגיינה אישית; החלפת מוצרי ספיגה ומצעים; ניידות בבית ומחוץ לבית; השגחה. 2. עזרה בניהול משק הבית – הסיוע בניהול משק הבית אמור לתת מענה לצרכים השוטפים של הקשיש, וכולל את הפעולות הבאות: • סידור וניקוי הבית – פעולות הסדר והניקיון יבוצעו בחדרי הבית שבהם משתמש הקשיש: במטבח, בפינת האוכל, בחדר האמבטיה, בשירותים, בחדר השינה (אם בן הזוג ישן בנפרד, גם בחדר השינה הנוסף) ובחדר מגורים (סלון) אחד בדירה. פעולות הניקיון אינן כוללות עבודות יסודיות, כמו ניקוי חלונות, תריסים, קירות, ניקוי יסודי של תנור, הזזת ריהוט כבד וכדומה. • טאטוא וניגוב אבק • שטיפת רצפות בחדר הקשיש • אחזקה בסיסית של ניקיון המטבח • ניקיון היגייני של האמבטיה והשירותים • בישול אוכל, תוך התאמה למצב התזונתי של הקשיש • כביסה קלה ביד או כביסה במכונת כביסה • קניות וסידורים מחוץ לבית 3. עזרה בנטילת תרופות – סיוע לקשיש בעת נטילת התרופות שנרשמו לו על ידי הרופא המטפל, והוכנו למטפל מראש; להזכיר לקשיש לקחת תרופות ו/או להגיש לו את התרופות בעת הצורך; להגיש לקשיש כוס מים לנטילת התרופה; לסייע לקשיש “טכנית” בנטילת התרופות: להגיש לו את התרופה, לקרב אותה לפיו, לסייע לו בתנוחה נכונה שתקל עליו בנטילת התרופה, לחצות את הטבלייה וכו’.
כן, ביטוח לאומי בודק את ההכנסות של האדם התובע את הזכאות ושל בן/ת הזוג. להלן הטבלה על פיה נקבעת הזכאות: מצב משפחתי סכום ההכנסה זכאות לגמלה יחיד עד 9,906 ש”ח גמלה מלאה יחיד מ- 9,906 ש”ח עד 14,859 ש”ח גמלה מופחתת ב-50% יחיד מעל 14,859 ש”ח אין זכאות לגמלה זוג עד 14,859 ש”ח גמלה מלאה זוג מ- 14,859 ש”ח עד 22,289 ש”ח גמלה מופחתת ב-50% זוג מעל 22,289 ש”ח אין זכאות לגמלה
קשיש אשר זכאי לחוק סיעוד ומתאשפז בבית החולים, זכאי להמשיך ולקבל את שירות המטפלת בבית החולים למשך 30 יום וזאת בתנאי שאינו מאושפז במחלקת שיקום או בית חולים שיקומי.
לאישה מגיל 62 ולגבר מגיל 67: המטופל צבר 4.5 נקודות ADL או 4 נקודות ADL בתוספת ניקוד בודד, במבחן תלות שנעשה במסגרת תביעה לגמלת חוק סיעוד שהוגשה למוסד לביטוח לאומי (מטופל בקבוצת הגיל דלעיל, אשר תביעתו לגמלת סיעוד נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי מחמת גובה הכנסתו, רשאי להזמין מבחן תלות על חשבונו באמצעות משרד התמ”ת). מטופל מגיל 90 ומעלה יהא זכאי להיתר העסקה אם צבר 4 נקודות לפחות במבחן תלות. מטופל מגיל 85 ומעלה יהא זכאי להארכת היתר העסקה ללא בדיקות נוספות. במקרה בו אין זכאות לחוק סיעוד תנאי הזכאות הינם: • תנאי זכאות לאישה בגיל 18-64 וגבר בגיל 18-67: למטופל נקבעה זכאות לקצבת שירותים מיוחדים במוסד לביטוח לאומי (מי שתביעתו לקצבת שירותים מיוחדים נדחתה מחמת גובה הכנסתו או משום שבחר בקצבת ניידות, רשאי לערער בעניינו במוסד לביטוח לאומי לצורך הבקשה להיתר להעסיק עובד זר). • תנאי זכאות לקטין: הקטין זכאי לקצבת ילד נכה מאת המוסד לביטוח לאומי והוכח להנחת דעתה של וועדה מקצועית מייעצת כי הוא זקוק לליווי או השגחה במשך רוב שעות היום מחמת נכותו, ונבצר מאותו ילד להשתתף במסגרת לימודית/טיפולית ללא העזרה ו/או בנסיבות רפואיות מיוחדות המצריכות טיפול יומיומי צמוד וממושך בילד בביתו. • תנאי זכאות לנכי פעולות איבה ונכי צה”ל: למטופל נקבעה זכאות מטעם ועדת מלווים במשרד הביטחון, או מטעם ענף נכי פעולות איבה במוסד לביטוח לאומי, הקובע כי הוא זכאי ל-17 שעות ליווי לפחות.
עובד זר יכול להישאר בארץ עד ארבע שנים ושלושה חודשים. לאחר מכן ברגע שמסיים עבודה הוא כבר הופך להיות במעמד לא חוקי. אם התחיל עבודה במהלך ארבע שנים ושלושה חודשים יכול להמשיך באותו מקום ללא מגבלה של זמן, הוא ממשיך להיות במעמד חוקי עד שהמעסיק מפסיק את העסקתו (בין אם עקב פיטורים או פטירת המטופל).
ברוב המקרים יותר כדאי להזמין עובד זר חדש מחוץ לארץ. עובד זר שכבר נמצא בארץ מעסיקים במקרים שיש היתר העסקה זמני, יש עובד מסוים שרוצים באופן ספציפי על סמך היכרות, ההשמה צריכה להיות מיידית, ידיעת השפה העברית היא קריטית למתן הטיפול.
האם לצאת ליום חופש או חג נתון להחלטת המעסיק? אם העובד זר רוצה לעבוד את כל ימי החופש שלו והמעסיק דווקא מעונין שיצא לחופש, האם ניתן לחפות עליו יציאה? האם על יום חופש צריך לשלם? תודה
החוק מדבר על כך שכל עובד מחויב לצאת ליום חופש בשבוע , כאמור 25 שעות שבועיות , ההחלטה האם להישאר לעבוד נתונה אך ורק בידיו של המעסיק והעובד רשאי לבחור האם לעבוד בתמורה לתוספת של 150% או לא …בפועל לצערי העובדים כופים זאת על המעסיק כתנאי להעסקתם מעסיק יכול להוציא עובד לחופשת מולדת בהתאם למספר ימי החופש הצבורים , בחופשה של 7 ימים ויותר , יש לתת לעובד הודעה של 14 יום ואם מספר הימים הוא פחות מ 7 אין חובת הודעה מוקדמת במידה והעובד יוצא לחופשה על חשבון ימים צבורים , הוא יקבל שכר מלא פדיון חופשה ישולם רק בסיום יחסי עובד מעביד והוא על סך 212 ₪ ליום.
עובד זר יכול לעבוד בארץ אך ורק בתחום בו הוא הגיע לעבוד ( סיעוד , בניין , חקלאות וכו) , בתחום הסיעוד הוא אינו מורשה לעבוד בעבודה נוספת פרט למעסיק אליו הוא משתייך , לצערי אין מספיק אכיפה/ ענישה אם העובד עובד באופן פרטי אצל מעסיק אחר או בעבודה אחרת / נוספת לא קיים בחוק הגבלה על שעות השימוש בטלפון הסלולארי , אנו עדים למקרים רבים בהם המטפלים משתמשים בטלפון בזמן הטיפול בקשיש , במקרה זה אנו מערבים את התאגיד יחד עם העו”ס לצורך הסבר ותיאום ציפיות , במידה ואין שיפור זו בהחלט יכולה להוות עילה לפיטורין
שלום רב היה לי עובד שעבד אצלי שנתיים ותשעה חודשים. לפני חודש הוא הביא לי מכתב שבו הוא מפסיק לעבוד כי הוא לא מקבל מספיק שבתות והוא לא מרוצה. השאלה שלי היא כזאת-האם אני צריכה לשלם לו מלבד הפנסיה (6.5%) גם פיצויים מכוון שהוא התפטר מרצונו החופשי?
שלום, כמה זמן יכולה עובדת זרה להשאר בארץ אחרי פטירת המטופל? המטופל נפטר ב30 במרץ 2019. הויזה של העובדת תקף עד סוף יולי? האם יכולה להשאר 60 או 90 יום מיום פטירת המטופל? תודה
51 תגובות
האם יש עובדים זרים מארצות מסוימות הזכאים ליותר ימי חג בתשלום?
תשלום לעובדים זרים
התשובה היא לא. אין עובדים זרים שזכאים ליותר ימי חג בתשלום (למרות השמועה על כך שהעובדים הפיליפיניים זכאים ל-14 ימי חג בתשלום).
כל העובדים הזרים זכאים לתשלום על 9 ימי חג בשנה
כמה צריך לשלם לעובד זר שהחליט לעבוד ביום החג?
שכר עבודה בחג – עובד זר
התשלום לעובד זר שבחר לעבוד ביום חג יהיה 150% משכרו היומי ביום רגיל בשנה והוא יהיה זכאי ליום מנוחה חלופי.
אם העובדת בחרה לעבוד ביום זה וקבלה תשלום רגיל במסגרת התשלום החודשי האם אני צריכה להשלים את ההפרש בין 100% ששילמתי ל 150% או שאני צריכה להוסיף למשכורת החודשית שלה עוד 150%
היי רונית,
העובדת הזרה משולמת עבור 6 ימי עבודה בשבוע.
במידה והיא בוחרת לעבוד ביום שבת או ביום חג היא מקבלת תשלום נוסף בסך 150% מהשכר היומי, כלומר 318 ש”ח
לא מובן לי ההסבר! יום חג זה יום שהיית צריכה לעבוד במקרה יצאה חג באותו יום אז לתת לה את המשכורת היומי ולהוסיף לה 150 אחוז ?
האם עובדות סיעוד מבלארוס מקבלות שיעורי עברית טרם בואן ואם לא מי עושה זאת בארץ כשהן מועסקות ?
היי אורי
בכדי לתת לך תשובה מפורטת נשמח אם תשאיר את מספר הנייד שלך בכדי שנוכל לחזור אליך עם תשובה מדויקת.
צוות מסד
שלום רב
מי משלם למטפלת עו”ז שהאריכה שהותה בשבוע לאחר שהמטופלת נפטרה ונשארה בימי השבעה? האם התשלום שהיא מקבלת הוא מהביטוח הלאומי דרך חברת הסיעוד או באופן פרטי מהמשפחה?
בתודה
רבקה 0547977622
שלום לכולם, אני מעסיקה עובדת זרה מקסימה שמטפלת בחמותי באופן זמני, כי המטפלת הקובועה שלה יצאה לחופשת מולדת. המטפלת המחליפה מתפנה ב- 29.09.16 ואני עוזרת לה למצוא עבודה קבועה. אם מישהו זקוק למטפלת עבור ההורים, אפשר לפנות אלי 050-7170533 כל יום החל משעה 13:00. המטפלת דוברת רוסית, רומנית וקצת עברית. היא מאוד נחמדה, אחראית ומסורה לעבודה.
איך מקבלים שעות של מטפלת מביטוח לאומי?
המוסד לביטוח לאומי נותן זכאות לחוק סיעוד לאדם המגיש תביעה לחוק סיעוד ועומד ב5 קריטריונים:
1. גיל: גברים 67, נשים 62
2. בעל אזרחות ישראלית וגר בקהילה (בבית או בדיור מוגן). אדם המתגורר בבית אבות לרוב לא יהיה זכאי לחוק סיעוד אלא אם הוא נמצא במחלקת תשושים.
3. עומד בסף ההכנסות:
מצב משפחתי סכום ההכנסה זכאות לגמלה
יחיד עד 9,906 ש”ח גמלה מלאה
יחיד מ- 9,906 ש”ח עד 14,859 ש”ח גמלה מופחתת ב-50%
יחיד מעל 14,859 ש”ח אין זכאות לגמלה
זוג עד 14,859 ש”ח גמלה מלאה
זוג מ- 14,859 ש”ח עד 22,289 ש”ח גמלה מופחתת ב-50%
זוג מעל 22,289 ש”ח אין זכאות לגמלה
4. לא מקבל קצבת שירותים מיוחדים או נכות כללית.
5. נמצא זכאי על סמך מבחן תלות הנערך על ידי נציג של המוסד לביטוח לאומי.
לאחר קבלת אישור על זכאות לשעות של חוק סיעוד, פונים לחברת הסיעוד על מנת לממש את הזכאות ולקבל את השירות של המטפלת.
מה הן המשימות של המטפלת במסגרת חוק הסיעוד?
: המטפלת מספקת שירות של טיפול בבית הקשיש הכולל:
1. טיפול אישי והשגחה – הטיפול האישי נועד לעזור לקשיש בביצוע הפעולות היומיומית הבאות, לפי הצורך: הלבשה; אכילה; רחצה; טיפול בהגיינה אישית; החלפת מוצרי ספיגה ומצעים; ניידות בבית ומחוץ לבית; השגחה.
2. עזרה בניהול משק הבית – הסיוע בניהול משק הבית אמור לתת מענה לצרכים השוטפים של הקשיש, וכולל את הפעולות הבאות:
• סידור וניקוי הבית – פעולות הסדר והניקיון יבוצעו בחדרי הבית שבהם משתמש הקשיש: במטבח, בפינת האוכל, בחדר האמבטיה, בשירותים, בחדר השינה (אם בן הזוג ישן בנפרד, גם בחדר השינה הנוסף) ובחדר מגורים (סלון) אחד בדירה.
פעולות הניקיון אינן כוללות עבודות יסודיות, כמו ניקוי חלונות, תריסים, קירות, ניקוי יסודי של תנור, הזזת ריהוט כבד וכדומה.
• טאטוא וניגוב אבק
• שטיפת רצפות בחדר הקשיש
• אחזקה בסיסית של ניקיון המטבח
• ניקיון היגייני של האמבטיה והשירותים
• בישול אוכל, תוך התאמה למצב התזונתי של הקשיש
• כביסה קלה ביד או כביסה במכונת כביסה
• קניות וסידורים מחוץ לבית
3. עזרה בנטילת תרופות – סיוע לקשיש בעת נטילת התרופות שנרשמו לו על ידי הרופא המטפל, והוכנו למטפל מראש; להזכיר לקשיש לקחת תרופות ו/או להגיש לו את התרופות בעת הצורך; להגיש לקשיש כוס מים לנטילת התרופה; לסייע לקשיש “טכנית” בנטילת התרופות: להגיש לו את התרופה, לקרב אותה לפיו, לסייע לו בתנוחה נכונה שתקל עליו בנטילת התרופה, לחצות את הטבלייה וכו’.
האם הזכאות לחוק סיעוד היא מוגבלת בזמן?
בעת קבלת התשובה מהמוסד לביטוח לאומי מצויין במכתב האם השירות אושר לתקופה זמנית שלאחריה תבוצע בדיקה מחודשת או שהזכאות ניתנה באופן קבוע.
האם ביטוח לאומי בודק הכנסות עבור חוק סיעוד?
כן, ביטוח לאומי בודק את ההכנסות של האדם התובע את הזכאות ושל בן/ת הזוג. להלן הטבלה על פיה נקבעת הזכאות:
מצב משפחתי סכום ההכנסה זכאות לגמלה
יחיד עד 9,906 ש”ח גמלה מלאה
יחיד מ- 9,906 ש”ח עד 14,859 ש”ח גמלה מופחתת ב-50%
יחיד מעל 14,859 ש”ח אין זכאות לגמלה
זוג עד 14,859 ש”ח גמלה מלאה
זוג מ- 14,859 ש”ח עד 22,289 ש”ח גמלה מופחתת ב-50%
זוג מעל 22,289 ש”ח אין זכאות לגמלה
האם המטפלות במסגרת חוק סיעוד עוברות איזושהי הכשרה?
כל חברת סיעוד מבצעת הכשרות שוטפות למטפלות וההכשרה כוללת התנסות מעשית.
יש ליצור קשר עם המשרד ושם ידאגו למטפלת מחליפה.
מה עושים כאשר המטפלת מאחרת או נעדרת מהעבודה?
מה קורה כאשר הקשיש מתאשפז בבית החולים?
קשיש אשר זכאי לחוק סיעוד ומתאשפז בבית החולים, זכאי להמשיך ולקבל את שירות המטפלת בבית החולים למשך 30 יום וזאת בתנאי שאינו מאושפז במחלקת שיקום או בית חולים שיקומי.
כמה עולה העסקת עובד זר?
השכר של העובד הזר צמוד לשכר המינימום הנהוג בישראל ובנוסף יש לשלם עבור ביטוח רפואי וזכויות סוציאליות (הבראה, חופשה שנתית, פנסיה ופיצויים).
מי זכאי להיתר העסקת עובד זר וכיצד מקבלים אותו?
לאישה מגיל 62 ולגבר מגיל 67: המטופל צבר 4.5 נקודות ADL או 4 נקודות ADL בתוספת ניקוד בודד, במבחן תלות שנעשה במסגרת תביעה לגמלת חוק סיעוד שהוגשה למוסד לביטוח לאומי (מטופל בקבוצת הגיל דלעיל, אשר תביעתו לגמלת סיעוד נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי מחמת גובה הכנסתו, רשאי להזמין מבחן תלות על חשבונו באמצעות משרד התמ”ת). מטופל מגיל 90 ומעלה יהא זכאי להיתר העסקה אם צבר 4 נקודות לפחות במבחן תלות. מטופל מגיל 85 ומעלה יהא זכאי להארכת היתר העסקה ללא בדיקות נוספות. במקרה בו אין זכאות לחוק סיעוד תנאי הזכאות הינם:
• תנאי זכאות לאישה בגיל 18-64 וגבר בגיל 18-67: למטופל נקבעה זכאות לקצבת שירותים מיוחדים במוסד לביטוח לאומי (מי שתביעתו לקצבת שירותים מיוחדים נדחתה מחמת גובה הכנסתו או משום שבחר בקצבת ניידות, רשאי לערער בעניינו במוסד לביטוח לאומי לצורך הבקשה להיתר להעסיק עובד זר).
• תנאי זכאות לקטין: הקטין זכאי לקצבת ילד נכה מאת המוסד לביטוח לאומי והוכח להנחת דעתה של וועדה מקצועית מייעצת כי הוא זקוק לליווי או השגחה במשך רוב שעות היום מחמת נכותו, ונבצר מאותו ילד להשתתף במסגרת לימודית/טיפולית ללא העזרה ו/או בנסיבות רפואיות מיוחדות המצריכות טיפול יומיומי צמוד וממושך בילד בביתו.
• תנאי זכאות לנכי פעולות איבה ונכי צה”ל: למטופל נקבעה זכאות מטעם ועדת מלווים במשרד הביטחון, או מטעם ענף נכי פעולות איבה במוסד לביטוח לאומי, הקובע כי הוא זכאי ל-17 שעות ליווי לפחות.
כמה זמן עובד זר יכול לשהות בארץ באופן חוקי?
עובד זר יכול להישאר בארץ עד ארבע שנים ושלושה חודשים. לאחר מכן ברגע שמסיים עבודה הוא כבר הופך להיות במעמד לא חוקי. אם התחיל עבודה במהלך ארבע שנים ושלושה חודשים יכול להמשיך באותו מקום ללא מגבלה של זמן, הוא ממשיך להיות במעמד חוקי עד שהמעסיק מפסיק את העסקתו (בין אם עקב פיטורים או פטירת המטופל).
כמה פעמים אפשר להחליף עובד זר?
מעסיק יכול להחליף עובדים כמה פעמים שרוצה. לגבי העובד, הוא יכול לעזוב מקום עבודה מרצונו עד 3 פעמים במשך שנתיים. מעבר לכך, יקבל מעמד לא חוקי.
מה יותר כדאי, להביא עובד זר חדש מחו”ל או לקחת עובד זר שנמצא כבר בארץ?
ברוב המקרים יותר כדאי להזמין עובד זר חדש מחוץ לארץ. עובד זר שכבר נמצא בארץ מעסיקים במקרים שיש היתר העסקה זמני, יש עובד מסוים שרוצים באופן ספציפי על סמך היכרות, ההשמה צריכה להיות מיידית, ידיעת השפה העברית היא קריטית למתן הטיפול.
מאילו ארצות מגיעים העובדים הזרים?
רוב העובדים מגיעים מהפיליפינים, הודו, סרילנקה, מולדובה, אוקראינה, רומניה.
כמה זמן לוקח לעובדת זרה חדשה מחו”ל להגיע?
יכול להימשך בין שבועיים לחודש, תלוי בארץ המוצא.
האם וכיצד אני יכול להימנע ממצב בו הורי יהיו חשופים לפגיעה מצד המטפלת?
מומלץ מאוד להתקין מצלמות ולנהל קשר עיקבי עם ההורים ולוודא שמטופלים כראוי. לשים לב להתנהגות חריגה, חבלות וסימנים אחרים.
האם לצאת ליום חופש או חג נתון להחלטת המעסיק? אם העובד זר רוצה לעבוד את כל ימי החופש שלו והמעסיק דווקא מעונין שיצא לחופש, האם ניתן לחפות עליו יציאה? האם על יום חופש צריך לשלם? תודה
היי רחל,
החוק מדבר על כך שכל עובד מחויב לצאת ליום חופש בשבוע , כאמור 25 שעות שבועיות , ההחלטה האם להישאר לעבוד נתונה אך ורק בידיו של המעסיק והעובד רשאי לבחור האם לעבוד בתמורה לתוספת של 150% או לא …בפועל לצערי העובדים כופים זאת על המעסיק כתנאי להעסקתם
מעסיק יכול להוציא עובד לחופשת מולדת בהתאם למספר ימי החופש הצבורים , בחופשה של 7 ימים ויותר , יש לתת לעובד הודעה של 14 יום ואם מספר הימים הוא פחות מ 7 אין חובת הודעה מוקדמת במידה והעובד יוצא לחופשה על חשבון ימים צבורים , הוא יקבל שכר מלא
פדיון חופשה ישולם רק בסיום יחסי עובד מעביד והוא על סך 212 ₪ ליום.
האם מותר לעובד זר לעבוד בעבודה נוספת דרך המחשב בזמן שהוא עובד אצל זוג קשישים?
והאם ניתן להגביל שימוש בסלולרי בזמן שעות העבודה?
היי רוית,
עובד זר יכול לעבוד בארץ אך ורק בתחום בו הוא הגיע לעבוד ( סיעוד , בניין , חקלאות וכו) ,
בתחום הסיעוד הוא אינו מורשה לעבוד בעבודה נוספת פרט למעסיק אליו הוא משתייך ,
לצערי אין מספיק אכיפה/ ענישה אם העובד עובד באופן פרטי אצל מעסיק אחר או בעבודה אחרת / נוספת
לא קיים בחוק הגבלה על שעות השימוש בטלפון הסלולארי ,
אנו עדים למקרים רבים בהם המטפלים משתמשים בטלפון בזמן הטיפול בקשיש ,
במקרה זה אנו מערבים את התאגיד יחד עם העו”ס לצורך הסבר ותיאום ציפיות ,
במידה ואין שיפור זו בהחלט יכולה להוות עילה לפיטורין
שלום רב
היה לי עובד שעבד אצלי שנתיים ותשעה חודשים. לפני חודש הוא הביא לי מכתב שבו הוא מפסיק לעבוד כי הוא לא מקבל מספיק שבתות והוא לא מרוצה. השאלה שלי היא כזאת-האם אני צריכה לשלם לו מלבד הפנסיה (6.5%) גם פיצויים מכוון שהוא התפטר מרצונו החופשי?
היי שרית,
יש לשלם פיצויי פיטורין בשיעור שקובע חוק פנסיה ממלכתי להפרשה לפיצויים חל מ 1/2017 – 6%.
שלום
האם ניתן להעסיק עובד זר שאין לו ויזה ולקבל חלקית את סכום ההשתתפות של הבטוח לאומי?
תודה
היי נשמח לתת לך שירות אישי בטלפון ולענות על השאלות שלך.
1-700-708-778
שלום, כמה זמן יכולה עובדת זרה להשאר בארץ אחרי פטירת המטופל? המטופל נפטר ב30 במרץ 2019. הויזה של העובדת תקף עד סוף יולי? האם יכולה להשאר 60 או 90 יום מיום פטירת המטופל? תודה
שלום. רציתי לדעת לכמה ימי חופש זכאית עובדת זרה שעבדה אצל אימא שלי חצי שנה. תודה