רוסית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לרוסיתאנגלית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לאנגליתערבית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לערבית
כפתור דואר אלקטרוני -בלחיצה על האייקון תיפתח תיבת הדואר האלקטרוניכפתור פייסבוק - בלחיצה תעברו לדף הפייסבוק של מסד סיעודכפתור לינקדאין - בלחיצה תעברו לדף החברה של מסד סיעוד בלינקדאיןכפתור שיחה - בלחיצה על הכפתור הטלפון יתקשר אל נציג החברה

דיכאון בקרב קשישים

ישנם גורמים רבים אשר גורמים לדיכאון בקרב שכבת הגיל השלישי: הפרישה לגמלאות ותחושת השעמום הנלווית לזמן שלפתע התפנה, הגעגועים לילדים שעזבו את הבית ולחברים שנפטרו, הבעיות הבריאותיות, הקצבה המצומצמת שבאמצעותה הם אמורים להתקיים והקמטים הנשקפים אליהם בכל פעם שהם מביטים במראה. כל אלה הם רק חלק מרשימה שלמה של נושאים אשר מטרידים את הקשישים. לכן, אין זה פלא שהם נקלעים למשבר, אשר לעתים קרובות מתאפיין בסימפטומים של דיכאון. חשוב מאוד לשים לב לסימפטומים האלה ואף לטפל בהם, הן על מנת להגביר את תחושת הרווחה של הקשישים והן על מנת למנוע ממצבם הבריאותי להתדרדר, שכן כולנו יודעים שגוף ונפש משפיעים זה על זה.

אבחון דיכאון בקרב מבוגרים

קיימים סימנים רבים אשר יכולים להוות סימנים לקיומו של דיכאון בקרב בני גיל הזהב, כגון:

  • עגמומיות ומצב רוח ירוד
  • חוסר יכולת ליהנות מדברים ישנים וחדשים כאחד
  • חוסר חשק לכל דבר שהוא וירידה בתפקוד
  • שינה מעטה או מרובה
  • שינויים בהרגלי האכילה
  • הפרעות קשב וריכוז
  • אובדן זיכרון
  • החמרה במצב הבריאותי
  • תחושות אשמה ונקיפות מצפון
  • מחשבות אובדניות או על מוות באופן כללי

אם אתם שמים לב שחלק מהסימנים האלה אופייניים להוריכם, כדאי מאוד לפנות בהקדם האפשרי לאיש מקצוע אשר יוכל לעזור להוריכם להרגיש טוב יותר.

דרכי טיפול

ישנן כמה דרכים לטפל בקשישים אשר לוקים בדיכאון. למשל:

1. שיפור הרגלי התזונה – מאכלים שונים אשר עשירים בוויטמינים מסוג B יכולים להוריד את הסיכון לפתח תסמיני דיכאון. כמו כן יש להימנע מדיאטות קיצוניות. חשוב לצרוך ירקות ופירות (בעיקר כהים), לעבור לאוכל אורגני, להגביל את צריכת השומן והבשר האדום, להימנע מסוכר, מאלכוהול וממזון מעובד. בכל מקרה, רצוי להיעזר בשירותיה של תזונאית לפני שמשנים את התפריט באופן דרסטי.

2. פעילות גופנית – בזמן דיכאון ייצורו וספיגתו של הסרוטונין פוחתים. לכן, פעילות גופנית אשר מותאמת ליכולותיו של בקשיש, מעלה את ייצור ההורמון הזה, אשר גורם למצב רוח טוב.

3. שינוי מינון של התרופות – פעמים רבות דיכאון הוא תוצר לוואי של תרופות. הרופא יכול לשנות את התרופות או את מינון ובכך לשפר את מצבו הנפשי של המטופל. כמו כן ניתן לקחת תרופות המיועדות לטיפול בדיכאון.

4. קבלת עזרה מקצועית – פסיכולוג יכול לסייע לקשיש לחוש טוב יותר. עצם העובדה שיש אוזן קשבת ואדם שנותן כלים להתמודד עם השינויים הרבים שאופייניים לחייהם של בני גיל הזהב, משפרת את המצב הנפשי באופן ניכר. לחלופין, ניתן לקבל סיוע דומה מקבצות תמיכה.

כיצד מטפלים סיעודיים יכולים לעזור בטיפול בקשישים אשר סובלים מדיכאון?

עובדים זרים יכולים לסייע גם הם לטיפול בקשישים מדוכאים. לא רק שהם מעניקים להם חברה, הם יכולים להכין להם ארוחות המותאמות לתפריט המתאים להם, לעזור להם בביצוע פעילות גופנית, לבדוק שהם לוקחים את המינון החדש של התרופות כמו שצריך ואפילו ללוות אותם למפגשי תמיכה פסיכולוגיים וחברתיים.
מ.ס.ד שירותי סיעוד ועובדים זרים, חברת סיעוד מהמובילות בישראל לשירותכם!

לקבלת מידע נוסף וייעוץ חינם צרו עמנו קשר עכשיו:
לחצו כאן לחיוג 1-700-708-778

חדשות אחרונות

התפטרות לצורך טיפול בילד נכה

התפטרות לצורך טיפול בילד נכה

קרא עוד
הגיל הרביעי האתגרים של השימוש בטכנולוגיה

הגיל הרביעי האתגרים של השימוש...

קרא עוד
כיצד למצוא את העזרה הנכונה לקשיש סיעודי

כיצד למצוא את העזרה הנכונה...

קרא עוד
עובדים זרים זמניים – מה צריך לדעת

עובדים זרים זמניים – מה...

קרא עוד
Call Now Button דילוג לתוכן