בין אם אתם סומכים על הפנסיה שלכם כדי להחזיק אתכם כלכלית במהלך גיל הפרישה, או שטרם הקדשתם רגע מחשבה למה שתעשו עם כספי הפנסיה שלכם – האמת היא שהפנסיה שלנו היא אחד הנכסים החשובים ביותר שלנו. אם נרצה ואם לא, חשוב לכל אחד ואחד מאיתנו לוודא שהוא מקבל את מלוא הזכויות, הפטורים והקצבאות שמגיעים לו.
גם אם נדמה לכם שאתם מומחים לנושא הפרישה, או שיצרתם תוכנית פרישה מדוקדקת כשהתחלתם להפריש לטובת קרן הפנסיה – אי שם לפני עשרים שנים – כדאי לזכור שעולם הפנסיה עובר עדכונים ושינויים, במיוחד בשנים האחרונות. השינוי המשמעותי ביותר התחולל בשנת 2012, אז העבירה המדינה את תיקון מספר 190 לפקודת מס הכנסה ובכך הכניסה למשוואה הטבה משמעותית ביותר לטובת הפורשים – ובכך שינתה את כללי המשחק.
התיקון הנ”ל קובע בחוק פטור ממס בסכומים משמעותיים ביותר עבור הפורשים לפנסיה. החדשות הטובות הן שכל אחד ואחד מאיתנו זכאי להטבות אלה, ושגובה ההטבות ממשיך ומתעצם עם השנים, ולא יגיעו לשיאו עד שנת 2025. החדשות הפחות טובות הן שהאחריות היא על הפורש עצמו להכיר את התיקון ואת תוכנו, לדרוש את זכויותיו באמצעות הגשת טופס 161 ד’, ולהחליט כיצד לנהל ולנצל בצורה נכונה את הפטורים הזמינים עבורו.
הגשת הטופס הזה היא תנאי הכרחי (ויחיד) על מנת לבצע קיבוע זכויות ולזכות בפטור המגיע לכם בעת משיכת כספי הפנסיה. הטופס דורש מהפורש להכיר את החוק ואת מצבו הכלכלי האישי עוד בטרם יגיש אותו, וזאת משתי סיבות:
הטופס המדובר הוא תיעוד מקיף של היסטורית התעסוקה וההשקעה שלכם בקרן הפנסיה, בנוסף למצבכם האישי כיום ותוכניות התעסוקה שלכם בעתיד. ההחלטה המשמעותית ביותר שתתבקשו לבצע בעת מילוי הטופס היא כיצד לחלק את גובה הפטור המגיע לכם בין קצבאות חודשיות לבין סכומים חד פעמיים. בנוסף תתבקשו למסור נתונים כגון:
הכתבה מוגשת בשיתוף המרכז לתכנון פרישה בצפון – https://prisha-center.co.il/