בחיים, ישנם רגעים שאתם הילדים הופכים למבוגרים האחראיים בחיים של ההורים שלכם, ואתם אלה שצריכים לטפל בהם. זאת עקב התדרדרות פיזית נפשית, או קוגניטיבית של אימהות ואבות, ושל כל קרוב משפחה אחר. ברגעים כאלה, אתם מנסים להתמודד עם הטיפול באדם המבוגר אשר הביא אתכם לעולם, כמו גם לנהל את החיים שלכם בצורה רגילה ושפויה.
מלבד ההתמודדות הרגשית שנדרשת מילדים שמטפלים בהוריהם, נדרשת גם התנהלות כלכלית נכונה, בחירת אורח חיים מתאים עבור ההורה, כמו גם סיוע של מקצוענים בתחום. בכך אפשר לבצע פנייה אל עו”ד ביטוח מחלות קשות על מנת שניתן יהיה לקבל את הזכויות המגיעות להורה הקשיש.
אבל מלבד כל אלה, כיצד מתמודדים עם הורה מבוגר וחולה? הנה כמה דרכים לפעול:
קשישים בארץ ובעולם אשר מצבם הרפואי התדרדר, זקוקים לאדם צמוד ומיומן שיסייע להם בפעולות יום יומיות. בשל כך מומלץ לפנות אל חברות מקצועיות שמסייעות בהשמת עובדים עבור קשישים. כמו גם בהענקת סיוע לנכים, התמודדות עם תשושי נפש וסיוע במחלות זקנה.
חברות אלה יאפשרו מגוון פתרונות כגון: איתור עובד סיעודי, השמת חונכים ותיקים, סיוע בהתמודדות מול המוסד לביטוח לאומי, וקבת גמלת סיעוד. לכן יש לבחור חברה שפועלת תחת פיקוח ובקרה ומקנה שירות ברמה גבוהה.
קשישים שמזדקנים בגפם, או כאלה שנמצאים במוסדות טיפוליים: מרגישים אומללים ברוב שעות היום. שכן הקשישים הפכו מאנשים חיוניים שגידלו משפחה והחזיקו קריירה מצליחה – לחסרי ישע, הזקוקים לטיפול סיעודי, כמו גם לטיפול נפשי ורגשי מתאים.
בשל כך, רצוי לא להזניח את ההורה ולהגיע לבקרו לעיתים תכופות. כאשר אתם מקיימים מפגשים עם ההורים, נסו לבחור פעילות שתעסיק אותם כמו הקראת עיתון או ספר טוב, פעילות עם הנכדים, יציאה לגינה ושאר פעילות שההורה אוהב לבצע.
במקרים של הורה תשוש נפש שהפך עם השנים לדמנטי או כזה שלוקה באלצהיימר: מגע, הוא חלק בלתי נפרד משיפור איכות חייו. עבור מחלות נוירולוגיות קשות טרם נמצאה תרופה או פתרון, ובכל זאת – מגע של מטפל, עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה ושאר טיפולים ברפואה המשלימה: יכולים להטיב מאד עם נפשו וגופו של המבוגר.
טיפול רגשי וקבוצות תמיכה
מלבד דאגה כי הקשיש יגיע לטיפול רגשי ויפקוד מטפלי גוף ונפש. רצוי שגם אתם בני המשפחה תגיעו לקבוצת תמיכה. התמודדות עם הורה קשיש שמצבו אינו מזהיר, עלולה להיות קשה. לכן יש להיעזר באנשי מקצוע, עובדים סוציאליים ושאר מטפלים שיספקו לכם תמיכה הכוונה וסיוע.
לסיכום, באמצעות פנייה אל חברות סיעוד, קבלת ייעוץ מעורכי דין העוסקים בזכויות קשישים, טיפול רגשי פיזי ונפשי – מצבו של ההורה שלכם יכול להשתפר פלאים!