רוסית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לרוסיתאנגלית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לאנגליתערבית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לערבית
כפתור דואר אלקטרוני -בלחיצה על האייקון תיפתח תיבת הדואר האלקטרוניכפתור פייסבוק - בלחיצה תעברו לדף הפייסבוק של מסד סיעודכפתור לינקדאין - בלחיצה תעברו לדף החברה של מסד סיעוד בלינקדאיןכפתור שיחה - בלחיצה על הכפתור הטלפון יתקשר אל נציג החברה

התנהלות כלכלית נכונה בגיל השלישי

בבואנו לדבר על התנהלות כלכלית נכונה בגיל השלישי , נוכל לשאול איך מתנהלים נכון עם הכסף בגיל השלישי, ואיך עושים שימוש כלכלי בפנסיה הקיימת. כמו גם, נוכל לבדוק איך גם נהנים, וגם חושבים לטווח הארוך. התשובה הקצרה היא שזה מתחיל עם תכנון כלכלי מקדים וקבלת בחירות מודעות.

בחירות מודעות

בתקופת הפנסיה אפשר להיות יותר עם הילדים והנכדים, לגלות את תחומי העניין ולפתח שלל תחביבים ותחומי עניין. ניתן לטייל בארץ ובחו”ל, ולעשות שלל דברים מהנים עם הזמן והחברה. כאשר רוצים לחגוג ועדיין להישאר במודעות לתקציב הנגזר מהפנסיה, ניתן לפתח מודעות על מנת לדעת אילו בחירות יהיו נכונות ומתאימות בזמן נתון. ובכך ניתן לקבל החלטות מודעות יותר עם הזמן.

התנהלות כלכלית נכונה

הכנת תקציב חודשי

פנסיה חודשית מגדירה במדויק את כמות הכסף הצפוי להיכנס (גם אם היא תנוע לפה ולשם עם תנועות השוק והקרן). חשיבה נכונה, גם אם מחוץ לקופסה, יכולה לסייע בניצול ומימוש נכון של קרן הפנסיה והתקציב המשתמע ממנה. ניתן להתחיל בלראות את נתוני ההכנסה החודשיים, על מנת לראות את המשאבים הנכנסים מדי חודש.

לאחר מכן, ניתן להשוות את התקציב אל מול סדרי העדיפויות. ניתן לדוגמה להקציב חלק מהסכום לשם חסכונות וחשבונות השקעה, חלק מהסכום לבילויים, חלק מהסכום לחשבונות וחלק מהסכום להשקעה באחרים. אם לדוגמה אנחנו בוחרים לטפח ולפתח חשבונות השקעה – אנחנו בונים לטווח הארוך ולמעשה יכולים להגדיל את התקציב הקיים כך שבהמשך המשאבים החודשיים עשויים להיות גדולים וזמינים יותר. בייחוד אם רוצים להכין קופה משמעותית על מנת לחסוך עבור הוצאות עתידיות, כמו טיול לחו”ל, דמי חתונה לילדים או אפילו שירותי סיעוד (לפרטים: מסד שירותי סיעוד)

התנהלות כלכלית: סדרי עדיפויות – לדעת מה חשוב לנו

כאשר אנחנו מחלקים את המשאבים עבור כל תחום חיים ויודעים כמה אנחנו רוצים להשקיע, הן בבילויים, הן בחיסכון והשקעות, הן במשפחה וכן הלאה – אנחנו יודעים מה הם סדרי העדיפויות ואילו החלטות כבר נכללות בתוך התקציב. לדוגמה, יכול להיות כי 1,500 ₪ ילכו להשקעה בנכדים, מדי חודש. כך שאם רוצים לקחת אותם לסרט – זה בהחלט נכלל כבר בתקציב, באופן מודע.

על כן, השלב הראשון הוא לדעת מה חשוב לנו, השלב השני הוא לדעת מה קיים והשלב השלישי הוא לדעת מה אנחנו רוצים לעשות בנידון. אם חשוב לנו להשקיע 10,000 ₪ בבילויים עם עצמנו ועם המשפחה, אך הפנסיה עומדת על 9,000 ₪ – יכול להיות, כי הדבר הראשון יהיה למצוא דרך להגדיל את המשאבים הקיימים. בין אם זה אומר לנתב חלק מהם לחשבונות השקעה ובין אם זה אומר למצוא דרכים להוסיף מקורות הכנסה. כמו לדוגמה, לבצע איתור כספים על מנת לקבל מודעות נוספת למשאבים פיננסיים קיימים.

לסיכומו של דבר: התנהלות כלכלית נכונה בגיל השלישי

אם לדוגמה, חשוב לנו להשקיע המון זמן עם הילדים ולקנות להם דברים יפים – יש להבין כמה זה עשוי לעלות בחודש, ולבדוק אם יש דברים שממש חשוב לקנות אותם, ואם כן מה הם, ודווקא אותם לתעדף בתוך התקציב. בקיצור, אנחנו בודקים מה הן ההחלטות הכי גבוהות ומשמעותיות שניתן לעשות עם הכסף ופשוט מייצרים תכנית מודעת כך שאנחנו יודעים שהבחירה שלנו נעשתה ממקום שלקח בחשבון את שלל המאפיינים והתבצעה ממקום מודע.

השאירו פרטים ונחזור אליכם!

    סרטונים

    פייסבוק

    חדשות אחרונות

    שיפוץ לקשישים – להפוך את הבית למקום נגיש ובטוח

    שיפוץ לקשישים – להפוך את...

    קרא עוד
    התפטרות לצורך טיפול בילד נכה

    התפטרות לצורך טיפול בילד נכה

    קרא עוד
    הגיל הרביעי האתגרים של השימוש בטכנולוגיה

    הגיל הרביעי האתגרים של השימוש...

    קרא עוד
    כיצד למצוא את העזרה הנכונה לקשיש סיעודי

    כיצד למצוא את העזרה הנכונה...

    קרא עוד
    Call Now Button דילוג לתוכן