ברונכיטיס היא מחלה הפוגעת בדרכי הנשימה. זוהי מחלה הפוגעת ברירית דרכי הנשימה. מאחר והסמפונות המעבירות אוויר לריאה מפרישות ליחה מעברי האוויר נחסמים חלקית והחולה מתקשה לנשום. ברונכיטיס מתחלקת לשני סוגים: ברונכיטיס חריפה המתקיימת רק לטווח קצר והנגרמת לרוב מזיהום ויראלי וברונכיטיס כרונית המתקיימת לזמן ארוך וקשה יותר לטיפול.
התסמינים לברונכיטיס כרוני חריפה דומים לאלו של הצטננות. עייפות, כאב ראש, שיעול שמתפתח מלהיות שיעול יבש לשיעול רווי ליחה. תסמינים נוספים יכולים לכלול כאבי שרירים וחום. התסמינים של המחלה עוברים בדרך כלל תוך שבועיים אולם לשיעול לוקח זמן ממשוך יותר לעבור ולעיתים לוקח לשיעול שמונה שבועות לחלוף.
אצל מבוגרים כמו גם אצל ילדים צעירים מאוד תסמיני הברונכיטיס יכולים להחריף ולגרום לדלקת ריאות. לפיכך במידה והתסמינים אינם משתפרים תוך מספר ימים והחולה מעלה חום, מתקשה לנשום וחש ברע כדאי לפנות לרופא לבדיקה. לעיתים יבקש הרופא לבצע צילום רנטגן של הריאות על מנת לבדוק מצב של דלקת מתפתחת ואולי משטח גרון. בכל מקרה של החרפה הטיפול במחלה הוא לרוב על ידי מתן אנטיביוטיקה.
הטיפול במחלה הוא לרוב טיפול שמרני. מנוחה רבה, שתיית נוזלים מרובים ותרופות סבתא למיניהן. אולם על מנת למנוע סיבוכים כמו דלקת ריאות או מצבים בהם ישנה עמידות של חיידקים לאנטיביוטיקה (מצב המתרחש לעיתים קרובות בחולים מבוגרים) כדאי לבצע חסון שפעת בסתיו כל שנה מחדש וגם להימנע מעישון או עישון פאסיבי. במקרה של החרפה החולה, במיוחד בקרב אנשים מבוגרים עלולים לפתח מחלות ריאות חסימתיות. מחלות אלו מתפתחות לאיטן עם השנים והתסמינים שלהן לרוב מופיעים בגיל מבוגר.
כולנו מעוניינים בשקט נפשי ובידיעה שבגיל מבוגר, באם נקלע למצב כזה שבו אנו תלויים בעזרתם של אחרים על מנת להתנהל בחיינו בכבוד אכן נקבל את העזרה הרצויה. מחלות כרוניות פוגעות באיכות החיים שלנו ובעיקר בגיל מבוגר. הן יכולות להתפתח בכל גיל אבל התסמינים שלהן מתעצמים ככל שהגיל עולה. אומנם מניעה על ידי אימוץ אורח חיים בריא הכולל פעילות ספורטיבית, מניע מעישון, תזונה בריאה והפחתת לחץ יכולה לסייע בהפחתת הסיכוי לחלות או לפתח תסמינים קשים של מחלות כרוניות. יחד עם זאת כדאי כבר בגיל צעיר להצטרף לביטוח סיעודי רחב ומקיף שיכול לסייע לנו באם נגיע למצב סיעודי. מצב סיעודי מוגדר כמצב בו אנחנו מנועים מלבצע חמישים אחוז לפחות בשלוש מתוך שש הפעולות הבאות: לקום ולשכב, להתלבש או להתפשט, להתנייד באופן עצמאי, לשלוט בסוגרים, לאכול ולשתות או להתרחץ. במידה ואתם סובלים ממחלה כרונית או ממצב בו אתם מתקשים לבצע פעולות בסיסיות כדאי לכם לבדוק אם יש ברשותכם ביטוח סיעודי שיאפשר לכם את הסיוע לו אתם זקוקים.