רוסית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לרוסיתאנגלית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לאנגליתערבית - בלחיצה על הכפתור תוחלף שפת האתר לערבית
כפתור דואר אלקטרוני -בלחיצה על האייקון תיפתח תיבת הדואר האלקטרוניכפתור פייסבוק - בלחיצה תעברו לדף הפייסבוק של מסד סיעודכפתור לינקדאין - בלחיצה תעברו לדף החברה של מסד סיעוד בלינקדאיןכפתור שיחה - בלחיצה על הכפתור הטלפון יתקשר אל נציג החברה
מסד שירותי סיעוד

מניעת התעללות בקשישים

התעללות בקשישים – לצערנו אנו שומעים על התופעה המצערת פעמים רבות. מה ניתן לעשות בכדי למנוע התעללות ביקירינו על ידי מטפיליהם?

עד כמה שהמצב עצמו נשמע אבסורדי, פעמים רבות אנו שומעים יותר ויותר על התעללות בקשישים. התעללות זו יכולה להיות בצורה פיזית – הכאה, אי רחצה, או חוסר מימוש הפעולות שעל מטפלת לבצע (לקריאה על מטפלת סיעודית ותפקידיה לחצו כאן), או התעללות נפשית – חוסר התייחסות וזלזול ברצון הקשיש, מתן כדורי הרגעה מעבר למינון המקובל ועוד. פעמים רבות הקשיש (ככל שדעתו צלולה) כלל לא יספר לבני המשפחה על יחס המטפלת כלפיו. מרבית הפעמים, הסיבה לכך היא מבוכה גדולה שחש הקשיש.

אנו מפקידים בידי אנשים זרים את ביטחונם של יקירנו בכדי שנוכל להמשיך ככל הניתן עם אורח החיים. פעמים רבות אף מתייחסים לאותה מטפלת כאחת מבני המשפחה (לחצו לקריאה מורחבת על מטפלת לקשישים). אותה מטפלת באה בכדי לעזור לקשיש בביצוע פעולות שבשגרה. לרוב, נושא התעללות בקשישים כלל לא עולה על דעתנו. בעיקר כאשר המטפל/ת נראה כאדם נורמטיבי שבא במטרה ברורה לבצע את עבודתו.

כיצד נוכל למנוע מצבי התעללות בקשישים

לבני המשפחה תפקיד מכריע. חוסר מתן תשומת לב לנורות האזהרה, עלולים להוביל לאסון. כאמור, לא תמיד הקשיש ישתף פעולה בשל תחושת המבוכה. פעמים אחרות, בעיקר כאשר הקשיש אינו מודע לעצמו במאת האחוזים, למשל כאשר חולה במחלת האלצהיימר (קראו עוד על דמנציה פה), פעמים רבות יעביר תמונה ומידע שגוי, על מטפל שלא עוול בכפיו. לכן על בני המשפחה לבצע פעולות מספר בכדי לוודא שאכן הקשיש היקר להם מכל מקבל טיפול ראוי.

  • בחירת המטפלת – בראש ובראשונה חשוב לבחור מטפלת מחברת סיעוד איכותית הנותנת שירותי סיעוד ומוסמכת לכך על פי חוק. חשוב לוודא כי מדובר במטפלת מקצועית ובעלת ניסיון בסוג הטיפול שנדרש לקשיש. חשוב לשוחח עם המטפלת לקראת העסקתה המלאה. לבדוק האם קיימת אינטראקציה וללמוד להכיר את המטפלת. במידה ועבדה אצל משפחה אחרת לפני, חשוב מאוד לבקש חוות דעת עליה. ניתן להגיע לבני המשפחה על ידי חברת הסיעוד המעסיקה.
  • שיחות יומיות – גם אם יכחיש, התעללות בקשישים ניתן לשמוע גם על ידי שינויים במצבי הרוח של הקשיש. חשוב לעמוד בקשר עם יקירנו על בסיס יומי בכדי לשמוע בקולו אם משהו השתנה. במידה וקיים שינוי, כדאי לנסות ולחקור מה קרה בדיוק.
  • ביקורות פתע – הבדיקה הטובה ביותר היא ביצוע ביקורות פתע. אמנם לא בהכרח ניתן לראות התעללות ברגע המעשה, אך כן ניתן לעמוד על מצב הקשיש, סביבתו, מצב לבושו וכדומה. גם בבתי אבות קיימת חשיבות גבוהה בביצוע ביקורות פתע – בעיקר בשל תחלופת העובדים במשמרות. חשוב להכיר אילו מטפלים נמצאים ולבחון את התנהגותם. תגובותיו של הקשיש כלפיי מטפל כזה או אחר יכולה להעיד על יחס קשה ואף מכפיר מצד המטפל. חשוב לזכור כי במידה וסביבת הקשיש אינה נקייה בזמן ביקור הפתע, יש להניח שכך המצב הוא תמיד. כנ”ל לגבי ניקיון המטופל עצמו.
התעללות בקשישים

ניתן לראות מתי המטופל חש בנוח לצד המטפלת ומתי הוא חש רתיעה ופחדים

  • בדיקת סימנים בגוף ופצעי לחץ – לא כל חבורה בגופו של הקשיש מעידה על התעללות. פעמים רבות הקשישים “זוכים” לסימנים כחולים בשל מכה זעירה שאף לא שמו לב. כן חשוב לבחון האם התחילו להופיע כמות רבה של סימנים אלו או באזורים בגוף שלא היו נמצאים בעבר. בנוסף, במידה והקשיש נראה מפוחד או חושש לדבר לצד המטפלת וחש משוחרר יותר לצד בני המשפחה, הדבר מחייב הדלקת נורה אדומה.
  • התקנת מצלמות – הטכנולוגיה מאפשרת כיום, בעלות נמוכה יחסית, התקנת מצלמות במעגל סגור. מצלמות נסתרות אשר מראים את שקורה במשך כל היום. אולם, פעמים רבות מדובר פה במצב מביך לקשיש במידה ויודע, או תחושת חדירה לפרטיות וחוסר נעימות מצד בני המשפחה. חשוב לזכור כי מקרי התעללות בקשישים רבים התגלו בכל זאת על ידי מצלמות אלו. ההמלצה היא לעשות כך רק במידה וקיים חשד כלפיי יחס המטופל לישיש. בנוסף, יש להסביר לקשיש כי מדובר על בטחונו האישי, לכל צרה שלא תהיה ולהימנע כמובן מהתקנת מצלמות בחדרים הפרטיים.
רגל פגועה

הופעת סימנים כחולים אצל קשישים הם דבר שבשגרה. חשוב לבדוק אם תדירות הופעת הסימנים עלתה או שמא התחילו להופיע במקומות אחרים בגוף

 

 

פעמים רבות אנו עדים למקרים מזוויעים של התעללות בקשישים. חשוב למנוע אותם על ידי שילוב בני המשפחה באופן שוטף בסדר היום של הקשיש וניתן לשלב אמצעים טכנולוגיים. חשוב לקבל חוות דעת מהחברה המעסיקה וממעסיקים קודמים. בכל מקרה, כל שינוי בהתנהגותו של הקשיש עלולה להעיד על התנהגות לקויה ופסולה של המטפל כלפיו ובעצם להציג טראומה או פחד של הקשיש.

מאחלים לכם ולבני משפחתכם בריאות איתנה לכל אורך הדרך!

לקבלת מידע נוסף וייעוץ חינם צרו עמנו קשר עכשיו:
לחצו כאן לחיוג 1-700-708-778

השאירו פרטים ונחזור אליכם!

    סרטונים

    פייסבוק

    חדשות אחרונות

    רעיונות להופעות לגיל השלישי

    רעיונות להופעות לגיל השלישי

    קרא עוד
    המלצות לפעילויות עם קשישים

    המלצות לפעילויות עם קשישים

    קרא עוד
    טיפול שיניים לקשישים בבית כל מה שצריך לדעת

    טיפול שיניים לקשישים בבית כל...

    קרא עוד
    סדר שגרת טיפוח לנשים בגיל השלישי

    סדר שגרת טיפוח לנשים בגיל...

    קרא עוד
    Call Now Button דילוג לתוכן